Natuur rond de camperplaats

Natuur rond de camperplaats

De natuur beleeft u zodra u op Camperplaats ‘de Doornekamp’ bent. Op ons terrein zal u veel vogels zien. Enkele buizerds resideren op het terrein en ’s morgenvroeg hoort u vaak de ouders roepen om hun jongens tijdens de jachtlessen die zij geven.  In de houtwallen treft u allerlei bijzondere vogels aan zoals de steenuil, putters en allerlei soorten vinken. Als u ’s avonds geniet van de ondergaande zon, zal u de zwaluwen door de lucht zien vliegen en zodra het donker wordt is er de wisseling van de wacht en komen de vleermuizen.

Konijnen, hazen en marters zien we ook regelmatig en in de houtwal bij het terrein leeft een roedel vossen, die zich regelmatig op het terrein laten zien.

Hierden is de voordeur naar de Veluwe. Vanuit Hierden lopen er veel wandel- en fietsroutes direct de Veluwe op. Binnen 5 minuten zit u midden in de bossen.

Uniek is de ‘zandverstuiving’ die zich op slechts 10 minuten vanaf Camperplaats ‘de Doornekamp’ bevindt. Op de zandverstuiving waant u zich in de woestijn. Uitgestrekte zandvlaktes vormen een micro klimaat met in de zomer overdag hoge temperaturen en ’s nachts koude nachten. Hier kunt u veel wilde dieren tegenkomen zoals herten, reeën, vossen en soms zelfs de schuwe das.

Houd u van wandelen en fietsen in de natuur, dan kunt u zich dagen zo niet weken vermaken in de omgeving van onze camperplaats.

sheep-4526255_640