Bezienswaardigheden

Bezienswaardigeheden

Hanzenstad Harderwijk ligt tegen Hierden aan en met fiets bent u in 10 minuten in het oude centrum met stadsmuren. Het centrum is vergeven van prachtige gebouwen heeft een rijke geschiedenis. Het Veluws museum, gelegen in het centrum van Harderwijk vlak bij ‘Oude kerk’ biedt inzicht in de rijke geschiedenis van Harderwijk als Hanzestad en laat zien hoe de tijd was toen Harderwijk als vissersstad aan de Zuiderzee lag.

Een bezoek aan de molen is zeer de moeite waard, zeker op dagen dat deze draait en is opengesteld voor bezoekers. In juni, tijdens ‘Aaltjesdag’ is dat zeker het geval. Tijdens deze feestelijke opening van het toeristische seizoen worden traditionele en moderne culturele activiteiten met elkaar afgewisseld.

Aan de heringerichte boulevard met strand is het aangenaam vertoeven en kunt u de vele windsurfers bewonderen. Een boottocht over de randmeren mag zeker niet ontbreken.

Net buiten Hierden ligt het 17de eeuwse kasteel de Essenburgh. Het is een bijzondere locatie in het groene hart van de Veluwe.Naast het kasteel ligt een klooster, wat sinds 1952 gebruikt wordt door de Norbertijnen. De geschiedenis hiervan is zeer boeiend en gaat terug tot de 12de eeuw.Het landgoed is open gesteld en toegankelijk voor mooie wandelingen langs vijvers en de mooie gebouwen.Kasteel de Essenburgh is ingericht als hotel en beschikt over zesendertig kamers, waaronder enkele kasteelkamers, met uitzicht op de rustieke, Engelse landschapstuin en vijver. Het restaurant biedt een mooie kaart en op zondag een heerlijke brunch.

Op een half uur rijden ligt Paleis het Loo. Verken de Koninklijke vertrekken en verplaats u in het leven van het koningshuis. Op de terugweg is het de moeite om de Apenheul te bezoeken, met daar tegenaan het park Berg en Bos, waar in de zomer prachtige lichtshows gegeven worden.

harderwijk-1636259_640